

## International Facial Aesthetic Dissection Course 2024 Audience Schedule

## Thursday 14th November 2024

Time	Торіс	Speaker	Duration
8.30 - 9.00 am	Registration, opening remarks, inauguration		30 mins
9.00 - 9.20 am	Basic Anatomy of the Nose - Key points	AD + KK	20 mins
9.20 - 9.50 am	Open Rhinoplasty approach - DEMO by faculty	VRY	30 mins
9.50 - 10.10 am	Examination of nose and analysis of deformities	KA	20 mins
10.20 - 10.50 pm	Approaches to septum	AD	20 mins
10.50 - 11.20 am	Management of Dorsum, Hump reduction, osteotomies, Piezo -DEMO by faculty	VRY	30 mins
11.30 - 11.50 am	Management of nasal dorsal deformities (Hump, pull down, let down)	VRY	20 mins
12 - 12.20 pm	Correction of crooked nose (Ethmoid/bony/cart septum jn, dorsal strut fixation)	KA	20 mins
1220 - 1.05 pm	LUNCH		
1.05 - 1.45 pm	Graft harvesting - Septum, concha, rib, spreader flap - DEMO by faculty	КА	40 mins
1.50 - 2.10 pm	Augmentation of dorsum (Turkish delight, stacked grafts, osteotomies)	KA	20 mins
2.15 - 2.35 pm	Grafts in tip modification	КА	20 mins
2.45 - 3 pm	Spreader flaps/grafts, septal extension grafts, columellar strut - DEMO by faculty	КА	45 mins
3.05 - 3.25 pm	Dorsal aesthetic line correction	VRY	20 mins
3.30 - 3.45 pm	Difficult cases I	VRY	15 mins
4 - 4.15 pm	Tea Break		
4.15 - 5 pm	Sutures : Tip, lateral crural, columellar suspension, domal creation - DEMO by faculty	AD + KA	45 mins
5.05 - 5.20 pm	Management of the nose in Binder's Syndrome	VRY	15 mins
5.25 - 5.55 pm	Management of alar rim and base and sill	KA	20 mins

## Friday 15th November 2024

Time	Торіс	Speaker	Duration
	General facial anatomy, emphasis on Facial N and Br, blood vessels, fat compts,		
8.30 - 9.00 am	muscles	KK/VD	30 mins
9.00 - 9.45 am	Botulinium toxin - Basic info, muscles, where to inject, how much - DEMO by faculty	VST	45 mins
	Upper 1/3 face + Masseter + Mentalis + DAO		
9.45 - 9.50 am	Reconstitution (short video 2 mins), & loading	VD	5 mins
10 - 10.15 am	Complications and how to avoid them	VD	15 mins
	Hyaluronic acid fillers - Basic info, support ligaments, where to inject, location and		
10.15 - 11 am	depth, types - DEMO by faculty	VD	45 mins
11.05 - 11.25 am	How to choose the correct filler for different indications?	VST	20 mins
11.25 - 11.45 am	Chin Augmentation	VRY	20 mins
11.45 - 12.15 pm	Thread lift - DEMO by faculty	KK/VD	30 mins
12.20 - 12.30 pm	Different threads available and laying patterns	КК	10 mins
12.35 - 12.45 pm	Complications and how to avoid	VD	10 mins
12.45 - 1.30 pm	Lunch		
1.30 - 2 pm	Gliding brow lift - DEMO by faculty	IVAR	30 mins
2.05 - 2.20 pm	Brow pexy through upper bleph approach	AM	15 mins
2.25 - 2.45 pm	Lateral brow lift	AD	20 mins
2.45 - 3.30pm	Upper lid blepharoplasty - Fat distribution, hollow correction - DEMO by faculty	IVAR	45 mins
	Clinical assessment to differentiate between brow ptosis, eyelid ptosis and lax skin,		
3.35 - 3.55 pm	thyroid disorders	SP	20 mins
3.55 - 4.15 pm	Augmentation blepharoplasty	AD	20 mins
0.00 4.10 pm			2011113
4.15 - 4.30 pm	Tea Break		
4.30 - 5.15 pm	Lower Lid Blepharoplasty - Fat distribution, canthopexy - DEMO by faculty	SP	45 mins
	Mid face lift thru sub ciliary approach	IVAR	20 mins
5.15 - 5.35pm	Mid lace lift thru sub ciliary approach	IVAN I	20111110

## Saturday 16th November 2024

Time	Торіс	Speaker	Duration
8.15 - 8.45 am	Basic approach to face lift - surgical anatomy & patient selection	AM	30 mins
8.45 - 9.45 am	MACS facelift - purse string suture and loops - DEMO by faculty	IVAR	1 hr
9.50 - 10.10 am	Overview of facial rejuvenation -Zonal Concept	AD	20 mins
10.15 - 10.35 am	Role of Profhilo in facial rejuvenation	VST	10 mins
	Temporal approach for Threads	VST	10mins
10.45 - 11.30 am	SMAS ectomy and deep plane facelift - DEMO by faculty	AD	30 mins
11.40 - 12 pm	Surgical anatomy of deep plane facelift - Segmental SMAS concept	AM	20 mins
12.05 - 12.25 pm	AFT- Harvesting and Processing	КК	15 mins
	Soprano Platinum for Facial hair removal	КК	5 mins

12.45 - 1.30 pm	LUNCH TIME		
12.30 - 12.45 pm	COMMON LECTURE- Surgical anatomy of the Neck- The key to a good neck lift	AM	15 mins
	Neck lift - Pt assessment, incisions, Platysmaplasty/ corsetoplasty - midline approach		
1.30 - 2.30 pm	- DEMO by faculty	IVAR	1 hr
2.40 - 3 pm	Threads in neck	КК	20 mins
3.05 - 3.25 pm	Management of heavy neck	SP	20 mins
3.30 - 3.45 pm	Auerswald net - DEMO by faculty	IVAR	20 mins
3.50 - 4 pm	Dimple creation video	VST	10 mins
4 - 4.15 pm	Tea Break		
4.15 - 4.45 pm	Skin closure - DEMO by faculty	IVAR	30 mins
4.50 - 5.05 pm	Buccal fat pad video	КК	15 mins
5.30 - 6 pm	Take home messages and free dissection time, VOTE of thanks		